Jacqueline (49) herontdekte haar seksualiteit: 'Dit gun ik iedere vrouw' (2024)

Lust

Door Roxanne Vis··Aangepast:

© Bart HoninghJacqueline (49) herontdekte haar seksualiteit: 'Dit gun ik iedere vrouw' (1)

RTL

Op latere leeftijd weer opnieuw beginnen in de liefde kan spannend zijn, maar het is ook een kans om jezelf opnieuw uit te vinden – en misschien wel voor het eerst echt te ontdekken waar je behoeftes liggen. Jacqueline van Lieshout (49) heeft een beter seksleven dan ooit sinds ze vrijgezel werd. En dat gunt ze anderen ook. "Seks is nu een basisonderdeel van mijn levenslust."

Toen podcastmaker, auteur en detoxcoach Jacqueline van Lieshout op haar 47ste de relatie met de vader van haar dochter verbrak, was ze niet direct van plan om zich vol overgave in het datingleven te storten. Maar toen een vriendin haar aanmoedigde om toch eens zo'n datingapp te downloaden, ging ze overstag.

Viel dat even tegen. "Ik werd hondsberoerd van wat ik zag", vertelt ze. "Dat klinkt lullig, maar het waren veel mannen van het type 'kijk mij eens een Audi rijden'. Mannen die op zoek waren naar een lief vrouwtje met wie ze op de bank een lekker wijntje konden drinken en naar de Formule 1 konden kijken."

Lees ookAfwijzing na afwijzing op datingapps, Erwin was het zat: 'Ik ben gewoon mooi'

Schoorvoetend rekte ze daarom de leeftijdsgrenzen op. "Ik ging steeds jonger kijken. Ik heb niets tegen mannen van mijn eigen leeftijd, maar ik merkte dat veel veertigers en vijftigers niet zo goed voor zichzelf zorgen. Dat past niet bij mij, want ik sport veel, slaap goed, eet gezond. Ik vind het aantrekkelijk als anderen dat ook doen."

Op een gegeven moment dacht ze – haar woorden – 'f*ck it, ik zoek vanaf begin twintig'. En opeens ging er een snoepwinkel voor haar open, waar ze zich gulzig aan verlustigde. "Ik kon dagelijks uit honderden jonge kandidaten kiezen, alsof er een catalogus op de mat viel. Het was als drinken uit een brandweerslang, een overvloed. Geweldig."

Voor het eerst nuchter

Maar een beetje swipen, liken en chatten was één ding, daadwerkelijk afspreken was een tweede. Na jarenlang te hebben stilgestaan op dating- en seksgebied, lag daar best een drempel. Daar kwam nog bij dat Jacqueline sinds acht jaar geen alcohol meer drinkt. Nuchter daten – laat staan seksen – had ze nog nooit gedaan.

Lees ookBridget Maasland vond daten zonder alcohol doodeng: 'Maar seks was fantastisch'

Voor haar eerste date met een 32-jarige fysiotherapeut was ze stiknerveus, maar die zenuwen beteugelen met een glas wijn was geen optie. "Ik had ineens behoefte aan 5 líter wijn. Ik was verlegen, onzeker, voelde me weer 15." Maar na een ontspannende massage kwam het helemaal goed. Met deze man en met nog vele anderen, van jonge goden tot oude bekenden.

Toen de aanvankelijke schroom eraf was, voelde ze zich steeds vrijer. Ook om haar voorkeuren uit te spreken. Want die seks met jonge mannen was echt niet alleen maar hemels. "Veel van die jongens gaan tekeer als losgeslagen puppy’s en konijnen. Ze hebben hun seksuele opvoeding gekregen via p*rnosites, en meiden van hun eigen leeftijd geven blijkbaar nog steeds weinig feedback op hun woeste manier van doen."

'Dit is echt zó chill'

Een 25-jarige minnaar gaf ze daarom wat verbeterpuntjes mee. "Op een gegeven moment heb ik tegen hem gezegd: wat ben je nou eigenlijk aan het doen? Maak eens contact met me, kijk eens goed naar me, communiceer met me. Dat hoeft niet per se verbaal, maar seks is een dans, het gaat over connectie, over communicatie op het diepste niveau. Na mijn uitleg zei hij: 'Dit is echt zó chill'."

"We kunnen veel zeggen over mannen, maar wij vrouwen moeten ook onze mond opendoen als we het niet fijn vinden wat er in bed gebeurt."

Jacqueline (49) herontdekte haar seksualiteit: 'Dit gun ik iedere vrouw' (4)

© Bart Honingh

Jacqueline besloot over haar escapades een podcast te maken, LUST.In het begin vertelde ze er wekelijks openhartig over haar leven als nieuwbakken cougar en over haar veroveringen, maar uiteindelijk werd het veel meer dan dat.

Want haar nieuwe vrijgevochten leven leerde Jacqueline ook van alles over vrouwelijke seksualiteit, eigenwaarde en relaties in bredere zin, en vooral veel over zichzelf. "Nu ik nuchter ben en veel wijzer dan toen ik begin twintig was, kom ik er pas echt achter wie ik ben en wat ik wil. Seks is altijd al mijn ding geweest, ik had die kant van mezelf alleen heel lang weggestopt."

Goedkoop, sletterig en ho*rig

Tot een aantal maanden geleden was ze nog altijd 'laagjes van de ui aan het afpellen', vertelt ze. "Ik vroeg me voortdurend af: kan ik dit wel doen, mag ik dit wel zeggen, is dit niet sletterig, op hoeveel bedpartners zit ik eigenlijk? Dat zijn die oude maatschappelijke overtuigingen die er toch nog in zitten."

"Mannen verwachten van vrouwen dat ze beesten zijn in bed, maar het is niet de bedoeling dat je oefent. O wee als je als vrouw een bodycount hebt. Prominente seksuologen hebben mij verteld dat seks voor vrouwen net zo belangrijk is als voor mannen, maar ons wordt geleerd dat het goedkoop, sletterig en ho*rig is als je ervan geniet."

Lees ook'Vrouwen die over seks praten vinden we al snel sletterig en dom'

Ze beseft nu pas hoe weinig ze, misschien wel als gevolg daarvan, écht heeft genoten van seks. En daarin is ze lang niet de enige, gelooft ze. "Ik maak nu een jaar die podcast en ik hoor van veel vrouwen in lange relaties dat ze zichzelf seksueel verliezen naarmate ze ouder worden. Ze zitten jarenlang vast in een script, in bed is het steeds hetzelfde riedeltje, áls er überhaupt nog seks is. Er zijn ook vrouwen die het doen met hun man om er weer een tijdje vanaf te zijn, en vrouwen die er drank voor nodig hebben om in de stemming te komen."

"Echt, ik vind het zo heerlijk dat ik daarvan bevrijd ben. Als ik de afgelopen jaren iets heb geleerd, dan is het dat het oké is om te ontdekken wat jij echt wil en om daarvoor te gaan staan."

"Een paar maanden geleden had ik een fantastisch trio met een stel van in de twintig. Ik ging op wolken naar huis."

De inhaalslag van vorig jaar, 'dat hele woeste daten', is wel een beetje voorbij. Op datingapps zit ze bijna niet meer. "Die drive-thru-seks is lekker op z’n tijd, maar eigenlijk heel leeg en kwalitatief niet zo best. Om seks het allerbest te beleven heb je echte verbinding nodig, en dat kost tijd – bij mij althans. Echte verbinding is zeldzaam, maar zo fantastisch. Dus dat is waar ik voor ga."

"Maar als ik wekenlang geen seks heb vind ik dat vreselijk, dus af en toe haal ik nog weleens gekkigheid uit. Een paar maanden geleden had ik nog een fantastisch trio in een hotel met een stel van in de twintig. Ik ging op wolken naar huis, een heerlijk avontuur was het."

Seksualiteit (her)ontdekken

Hoe dan ook is haar seksleven nu beter dan ooit, kan ze vol overtuiging zeggen. "En ik heb niet het idee dat dat nog gaat afnemen. Seks is nu een basisonderdeel van mijn levenslust."

En dat gunt ze iedereen. Om ook andere vrouwen te inspireren hun seksualiteit te (her)ontdekken, verzamelde ze haar favoriete erotische verhalen en bracht ze samen in haar nieuwe boek LUST."Ik ontvang dagelijks mails en berichten van vrouwen die hun seksualiteit kwijt zijn en niet weten hoe ze die moeten terugvinden. Het helpt al om als vrouw weer te gaan denken: wat windt mij op, wat vind ik fijn en leuk?"

Lees ookGeraldine over de org*smekloof: 'Erover praten is de eerste stap'

Fantaseren kan daar ook een rol in spelen, weet ze. "Als ik rond mijn eisprong bijvoorbeeld een groep brandweermannen in de supermarkt zie, kan ik denken: ik bel 112 en neem jullie allemaal mee naar huis. Alleen al dat idee brengt een lach op mijn gezicht."

Dat vuurtje aanwakkeren

"Als je erotische verhalen leest, kun je daar zelf een beeld bij vormen en je fantasie de vrije loop laten. Ik zie voor me dat Monique, Ineke, Irene of wie dan ook dit boek op vakantie leest en dan tegen haar man zegt: 'Schat, kom dat zwembad uit, we gaan even samen naar de kamer of de tent.' Erotische verhalen kunnen dat vuurtje weer aanwakkeren als het is gedoofd."

Jacqueline (49) herontdekte haar seksualiteit: 'Dit gun ik iedere vrouw' (7)

'LUST - Verhalen vol verlangen’ van Jacqueline van Lieshout is nu verkrijgbaar

Lees meer over

SeksualiteitSeksBoekenPodcastDatenTinderVrouw

Jacqueline (49) herontdekte haar seksualiteit: 'Dit gun ik iedere vrouw' (2024)
Top Articles
Efficiency For Rent In Miramar At $600 $700
Craigslist Cars Los Angeles
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6073

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.